Γλάσο


Αναμιγνύουμε 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (γίνεται και με πορτοκάλι) και 1 κουταλιά της σούπας νερό.  Πρέπει να είναι τόσο παχύρευστο ώστε να ρέει αργά.  Καλύπτουμε με το γλάσο το κέϊκ, τα ντόνατς, τα σου, το στρούντελ ή και αχλάδια κομπόστα και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να στερεοποιηθεί πλήρως.
Μπορεί να γίνει και με σοκολάτα, αναμιγνύοντας 250 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή με 250 γρ. άγλυκη κουβερτούρα λυωμένη και μισό φύτζάνι ζάχαρη άχνη.  Αυτό το γλάσο γίνεται πιο ρευστό και μοιάζει περισσότερο με σως, πάνω από βάφλες, παγωτό κ.λ.π..  Μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, θα κάνει το γλάσο λίγο πιό γυαλιστερό.  Προσοχή, την κουβερτούρα την λυώνουμε ζεσταίνοντας αργά στον φούρνο μικροκυμάτων ή τοποθετόντας το μπωλ πάνω σε κατσαρολάκι με νερό, που βράζει.  Όχι κατ' ευθείαν στην φωτιά γιατί αρπάζει.  Αν η κουβερτούρα είναι ψιλοκομμένη (π.χ. νιφάδες) μπορεί απλά να λυώσει μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος.
Σε κάθε περίπτωση, το γλάσο δεν το κτυπάμε, αλλά ανακατεύουμε ελαφρα, για να έχει βελούδινη υφή, χωρίς φυσαλίδες αέρα. Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Εύκολη συνταγή, με απλά υλικά, προσθέτει κλάση σε οποιοδήποτε γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget