Μιλφέϊγ στιγμής


Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, 9 κομμάτια τετράγωνη ζύμη σφολιάτα.  Κατά καιρούς τα τρυπάμε με ένα πηρούνι, για να μην φουσκώσουν πολύ.  Κτυπάμε στο μίξερ 4 κροκάδια αυγού με 2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.  Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλυτζάνια γάλα με 2 φιαλίδια άρωμα βανίλιας και 1 κουταλιά της σούπας αρωματικό λικέρ.  Προσθέτουμε ανακατέβοντας γρήγορα, το μίγμα με την ζάχαρη και τα αυγά.  Προσθέτουμε λίγο λίγο 1/2 του φλυτζανιού αλεύρι ή νισεστέ.  Μόλις πήξει η κρέμα (προσοχή, πήζει απότομα και χρειάζεται συνεχές ανακάτεμα), προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει.  Κτυπάμε στο μίξερ 1 κουτί 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, περίπου 10 λεπτά μέχρι να σφίξει, να γίνει σαντιγύ.  Αναμιγνύουμε στην κρέμα τα 2/3 από την σαντιγύ και κρατάμε το 1/3 για γαρνίρισμα.  Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια ή ένα ταψί, 4 ψημένα φύλλα σφολιάτας, μία γενναία στρώση κρέμας, άλλα 4 ψημένα  φύλλα σφολιάτας, την υπόλοιπη κρέμα και τέλος μία στρώση σαντιγύ.  Σκεπάζουμε την επιφάνεια με τρίμματα από το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ελάχιστη κανέλλα ή και με φιλέ αμυγδάλου.  Γίνονται 4 τεράστια κομμάτια.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Γλυκό υψηλών προδιαγραφών με σχετικά ασήμαντη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget