Σπιτικά Κρουτόν από Μπαγιάτικο Ψωμί


Κόψτε το ψωμί από την προηγούμενη σε φέτες και μετά σε κυβάκια, να είναι περίπου 3 φλυτζάνια.  Αφήστε τα να στεγνώσουν.  Λυώστε 3-4 σκελίδες σκόρδο και αναμίξτε καλά με περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.  Ρίξτε το μίγμα στα κυβάκια και ανακατέψτε πολύ καλά, να πάει παντού και αλατίστε τα (δείτε συνταγή για αρωματικό αλάτι).  Ψήστε τα κρουτόν σε δυνατό φούρνο, 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα.  Χρησιμοποιήστε τα κρουτόν σε σαλάτες και σούπες.  Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να βάλετε αντί για το σκόρδο, τριμένο τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα), ρίγανη, κρεμμύδι κ.α.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Μια ωραία οικονομική λύση για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί και να γλυτώσετε και χρήματα (τα κρουτόν είναι αρκετά ακριβά).

1 σχόλιο:

  1. τα κροθτον ποσο μπορουν να κρατισουν;; απλα με λαδι κ' αλατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget