Σπιτικά Γλειφιτζούρια για το Παιδικό Πάρτυ


Βουτυρώστε μια κατσαρόλα και βάλτε μέσα 2 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι γλυκόζη (σιρόπι καλαμποκιού, υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ) και 1 φλυτζάνι νερό.  Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας την ζάχαρη.  Μόλις αρχίσει να βράζει, σταματάμε να ανακατεύουμε.  Η καραμέλα είναι έτοιμη μόλις φτάσει τους 150 βαθμούς.  Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, πέρνουμε λίγη από την καραμέλα μέ ένα κουταλάκι και την ρίχνουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό.  αν το σιρόπι κάνει κλωστές στον αέρα ή στερεοποιέιται μέσα στο κρύο νερό, είναι έτοιμο.  Στο σημείο αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα (ειδικό για τρόφιμα, υπάρχει στα μεγάλα σούπερ-μαρκετ).  Δεν ανακατεύουμε, ο βρασμός θα αναμίξει το χρώμα στην καραμέλα.  Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε, αν θέλουμε άρωμα για τρόφιμα όπως βανίλια, φράουλα κ.α.  Ανακατεύουμε.  Έχουμε ήδη σκεπάσει ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει σε αποστάσεις, ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.  Ρίχνουμε με μια βουτυρωμένη κουτάλα, την ίδια πάντα ποσότητα πάνω σε κάθε καλαμάκι.  δεν χρειάζεται φορμάρισμα, η καραμέλα θα σχηματίσει μόνη της, ελαφρά ασύμετρους δίσκους.  Σιγουρέψτε ότι τα καλαμάκια είναι αρκετά βαθιά μέσα στο γλειφιτζούρι.  Αν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε, πρέπει να γίνει τώρα, πριν αρχίσουν να σκληραίνουν.  Μπορούμε να κολλήσουμε στην ζεστή επιφάνεια καραμελάκια χρωματιστά ή τρίμμα χρωματιστής σοκολάτας.  Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.  Αν θέλουμε να τα φυλάξουμε για πολλές μέρες μπορούμε, όταν στερεοποιηθούν, να τα τυλίξουμε σε μεμβράνη κουζίνας ή σελοφάν.
Προσωπικά, δεν βάζω ούτε αρώματα ούτε χρώματα.  Η καραμέλα από μόνη της είναι λιχουδιά.  Δέστε από ένα φιογκάκι σε κάθε γλειφιτζούρι και τα μικρά θα ενθουσιαστούν.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ πολύ εύκολη συνταγή.  Δεν είναι καν συνταγή.  Τα μικρά όμως θα ξετρελλαθούν.  Σπιτικά γλειφιτζούρια;  No way!

--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget