Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3-4 κουταλιές βούτυρο, σε πολύ σιγανή φωτιά να λυώσει, όχι να ψηθεί. Ρίξτε μέσα καλαμπόκι για ποπ-κορν (υπάρχει ειδικό, αποξηραμένο καλαμπόκι για ποπ-κορν, σε σακουλάκια, σε όλα τα σούπερ-μαρκετ, όχι το έτοιμο), τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ανεβάστε την φωτιά στη μέτρια προς δυνατή σκάλα. Όταν σκάσει το πρώτο καλαμπόκι (θα το ακούσετε, "ποπ"), φροντίστε να κρατάτε το καπάκι να μην σηκωθεί, σύροντας δεξιά αριστερά την κατσαρόλα ώστε να μετακινούνται τα καλαμπόκια μέσα. Όταν θα αραιώσουν τα "ποπ" (σε 3-4 λεπτά), τραβάτε την κατσαρόλα από την φωτιά και την κρατάτε λίγο κλειστή, μέχρι να σταματήσουν εντελώς να σκάνε. Αφαιρείτε τυχόν καλαμπόκια, που δεν έσκασαν και αλατίζετε (αρκετά) όσο είναι ακόμα ζεστά. Μπορείτε, για αλλαγή, να προσθέσετε λίγη ρίγανη στο ζεστό βούτυρο, λίγο λυωμένο σκόρδο ή κρεμμύδι. Θα έχουν αυτό το ιδιαίτερο άρωμα. Μπορείτε επίσης, να τα ετοιμάσετε κανονικά και να τα αλατίσετε, πριν τα σερβίρετε, με αλάτι αρωματισμένο με ρίγανη ή κρεμμύδι. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Εύκολη συνταγή των 5 λεπτών, που γίνεται και σε φούρνο μικροκυματων, σε σκεύος κλειστό και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, ιδανική για βραδυές με ταινία (αποφεύγεις έτσι και το βραδυνό φαγητό) αλλά και για το πάρτυ.
Πολύ καλή συνταγή!!!! Συγχαρητήρια:):):):)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=ZWN23VjTwJU
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε σκόρδο είναι φοβερά! Θέλουμε να δοκιμάσουμε και με barbecue sauce!
ΑπάντησηΔιαγραφή