Μπακαλιάρος Πατζάρια Σκορδαλιά


Αν χρησιμοποιήσουμε μπακαλιάρο παστό, πρέπει να τον βάλουμε σε νερό για τουλάχιστον ένα βράδυ, φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 3-4 φορές.  Γίνεται όμως και με φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φέτες.  Αλατίζουμε τον μπακαλιάρο (όχι τον παστό) και τον βουτάμε στο κουρκούτι (δείτε εδώ την συνταγή).  Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά (δείτε εδώ την συνταγή για Παραδοσιακή Σκορδαλιά με Ψωμί ή εδώ την Εύκολη Σκορδαλιά με Πατάτα ή την Σκορδαλιά με Καρύδια) και τα πατζάρια σαλάτα.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή, συνηθίζεται για την ημέρα του Ευαγγελισμού.  Μια καλή ευκαιρία να διδάξουμε την αξία της παράδοσης στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget