Τσιγαρίζουμε σε 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ή μαργαρίνη, 1 μέτριο κρεμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις ξανθύνει το κρεμύδι (προσοχή στο σκόρδο, αρπάζει εύκολα), ρίχνουμε στο τηγάνι 1 φλυτζάνι ρύζι parboiled (το κίτρινο, το μακρύκοκκο), πλυμένο και στραγγισμένο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να σκουρύνει λίγο και ν' αρχίσει να γίνεται διάφανο. Προσθέτουμε λίγο ακόμα σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό ή καυτερό, ανάλογα με την προτίμηση. Τέλος προσθέτουμε 1 μικρή ντομάτα κομμένη στο χέρι, όχι στο multi, 2 και 1/2 φλυτζάνια νερό και 1 κύβο λαχανικών. Βράζουμε το ρύζι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό εντελώς. Μπορούμε να προσθέσουμε, αν θέλουμε λίγα σποράκια κουκουνάρι ή πασατέμπο καθαρισμένο. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, πάνω σε φέτες από φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ή ζστή αραβική πίτα. Νιάμ ...
Πλεονέκτημα:Μιά λίγο διαφορετική, νηστίσιμη, εκδοχή για πιλάφι, κατάλληλη για χορτοφάγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.