Ρύζι πικάντικο από το Πακιστάν


Τσιγαρίζουμε σε 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ή μαργαρίνη, 1 μέτριο κρεμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο.  Μόλις ξανθύνει το κρεμύδι (προσοχή στο σκόρδο, αρπάζει εύκολα), ρίχνουμε στο τηγάνι 1 φλυτζάνι ρύζι parboiled (το κίτρινο, το μακρύκοκκο), πλυμένο και στραγγισμένο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να σκουρύνει λίγο και ν' αρχίσει να γίνεται διάφανο.  Προσθέτουμε λίγο ακόμα σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό ή καυτερό, ανάλογα με την προτίμηση.  Τέλος προσθέτουμε 1 μικρή ντομάτα κομμένη στο χέρι, όχι στο multi, 2 και 1/2  φλυτζάνια νερό και 1 κύβο λαχανικών.  Βράζουμε το ρύζι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό εντελώς.  Μπορούμε να προσθέσουμε, αν θέλουμε λίγα σποράκια κουκουνάρι ή πασατέμπο καθαρισμένο.  Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, πάνω σε φέτες από φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ή ζστή αραβική πίτα.  Νιάμ ...

Πλεονέκτημα:Μιά λίγο διαφορετική, νηστίσιμη, εκδοχή για πιλάφι, κατάλληλη για χορτοφάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget