Παραδοσιακή συνταγή για Πατζάρια


Πλένετε τα πατζάρια και κόβετε τα φύλλα, λίγο πάνω από τον βολβό.  Δεν καθαρίζουμε τους βολβούς, ούτε τους κόβουμε, γιατί θα φύγει όλο το χρώμα τους, μέσα στο νερό (Δείτε λεπτομέρειες εδώ).  Βάζετε τους βολβούς να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λυώσουν.  Μην ξεχνάτε, τα θέλουμε σαλάτα, όχι πουρέ.  Όταν ακόμη είναι μισοέτοιμα, προσθέτουμε στο νερό και τα φύλλα τους, που έχουμε καθαρίσει και πλύνει.  Βάζουμε τους βολβούς σε κρύο νερό και τους ξεφλουδίζουμε, πετώντας τις ρίζες.  Κόβουμε τα πατζάρια ροδέλλες, μόνο όσα χρειαζόμαστε.  Τα υπόλοιπα μπαίνουν στο ψυγείο ολόκληρα, μέχρι να τα χρειαστούμε.  Σερβίρουμε μαζί με τα φύλλα και περιχύνουμε με σάλτσα Aioli (αγιόλι), αν θέλουμε ραντίζουμε και με λίγο ξύδι.

Πλεονέκτημα: Φρέσκια και δροσερή συνταγή, νηστίσιμη, μπορεί να χρησιμεύσει και σαν συμπλήρωμα σε πράσινες σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget