Η βασική συνταγή χρειάζεται ίση ποσότητα νερό και αλεύρι. Βασικό: Αφήστε το λίγα λεπτά, πριν το χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε τις παραλαγές για να καταλήξετε ποιό κουρκούτι προτιμάτε. Οι διαφορές συνοψίζονται στο πόσο τραγανό ή μαλακό σας αρέσει. Οι παραλαγές είναι:
- Μπύρα αντί για νερό
- Κορν φλάουρ αντί για αλεύρι
- Προσθήκη ενός αυγού
- Νερό με ανθρακικό αντί για νερό
- Διάφορα μπαχαρικά για διαφορετικές γεύσεις (αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κάρυ, γλυκό πιπέρι κόκκινο, ρίγανη κ.α.
- Προσθήκη 1-2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
- Αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- Προσθήκη λίγο μπέϊκιν πάουντερ ή λίγη σόδα μαγειρικής στο αλεύρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.