Πατατοσαλάτα Γερμανική


Βράζουμε 4-5 μέτριες πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι αλλά να παραμείνουν σφιχτές.  Τσιγαρίζουμε, σ' ένα τηγάνι, με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 5 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο.  Μόλις αρχίσει να γίνεται διάφανο, προσθέτουμε ένα μέτριο κρεμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αναμιγνύουμε 1/4 φλυτζανιού ξύδι, 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη και 1/4 φλυτζανιού νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμύδι και το μπέϊκον.  Βράζουμε το μίγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες πατάτες, κομμένες κομματάκια.  Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσουν οι πατάτες τα υγρά (10 λεπτά).  Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Παραδοσιακή Γερμανική συνταγή, χωρίς αυγά και μαγιονέζα, διατηρείται καλά εκτός ψυγείου και γι' αυτό είναι ιδανική για εκδρομές.

1 σχόλιο:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget