Κολοκυθάκια Ωμά Σαλάτα


Κόβουμε 2-3 μεγάλα κολοκυθάκια κατά μήκος, σε λεπτές φέτες.  Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε στρώσεις, μέσα σ' ένα τάπερ, αλατοπιπερώνοντας κάθε στρώση και ρίχνοντας και ελάχιστο θυμάρι.  Στίβουμε 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι και ρίχνουμε επάνω στα κολοκυθάκια.  Σκεπάζουμε το τάπερ και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να μαριναριστούν και να τρυφεράνουν, ανακινώντας που και που το τάπερ.  Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύδι μπαλσάμικο ή μηλόξυδο, αλλά τότε χρειάζεται λιγώτερη ώρα μαρινάρισμα.  Σερβίρονται σκέτα με ελαιόλαδο ή σε μικρότερα κομμάτια σαν συμπλήρωμα για άλλες, πράσινες σαλάτες.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται βράσιμο, μιά πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή, θα λατρέψουν το κολοκύθι και όσοι δεν το τρώνε μαγειρεμένο.  Είναι νηστίσιμη και κατάλληλη για χορτοφάγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget