Κόβουμε 2-3 μεγάλα κολοκυθάκια κατά μήκος, σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε στρώσεις, μέσα σ' ένα τάπερ, αλατοπιπερώνοντας κάθε στρώση και ρίχνοντας και ελάχιστο θυμάρι. Στίβουμε 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι και ρίχνουμε επάνω στα κολοκυθάκια. Σκεπάζουμε το τάπερ και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να μαριναριστούν και να τρυφεράνουν, ανακινώντας που και που το τάπερ. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύδι μπαλσάμικο ή μηλόξυδο, αλλά τότε χρειάζεται λιγώτερη ώρα μαρινάρισμα. Σερβίρονται σκέτα με ελαιόλαδο ή σε μικρότερα κομμάτια σαν συμπλήρωμα για άλλες, πράσινες σαλάτες. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται βράσιμο, μιά πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή, θα λατρέψουν το κολοκύθι και όσοι δεν το τρώνε μαγειρεμένο. Είναι νηστίσιμη και κατάλληλη για χορτοφάγους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.