Παραδοσιακή Νηστίσιμη Σούπα Ρεβύθια με Ταχίνι

Μουσκεύουμε 400-500 γραμ. ρεβύθια αποφλειωμένα, όλη νύχτα, σε αρκετό νερό με 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (Δείτε την Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες).  Το πρωί, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 1/2 ώρα (μετράμε την ώρα αφού αρχίσει να βράζει το νερό). Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στα ρεβύθια μαζί με ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και 2 κύβους λαχανικών.  Αν θέλουμε προσθέτουμε και μισό κουτί ντοματάκια λυωμένα.  Αφήνουμε να βράσουν άλλη μισή ώρα.  Λογικά τα ρεβύθια θα πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά.  Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.  Αυτή είναι η κλασσική συνταγή.  Μπορούμε να παραλείψουμε την ντομάτα και να βάλουμε λεμόνι και λίγο ωμό ελαιόλαδο την ώρα, που τα σερβίρουμε.
Για να κάνουμε την σούπα με ταχίνι, παραλείπουμε την ντομάτα. Αν νηστεύουμε και το λάδι, παραλείπουμε και το λάδι. Βάζουμε τα ρεβύθια με λίγο από το νερό στο multi, να λυώσουν, να γίνουν κρέμα.  Κτυπάμε 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με χυμό από μισό λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη και λίγο από το νερό, που βράζουν τα ρεβύθια.  Ανακατεύουμε το μίγμα με το ταχίνι μέσα στον χυλό από τα ρεβύθια και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.  Προσθέτουμε  όσο νερό θέλουμε (αραιή ή πηχτή σούπα) από αυτό, που έχουν βράσει τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χωρίς να κοχλάσουν.  Προσοχή, το πολύ βράσιμο μπορεί να κάνει το ταχίνι, να "κόψει".  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, κόκκινο πιπέρι, λεπτές ροδέλες πιπεριάς ή και τριμμένο καρότο.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Πολύ νόστιμη συνταγή, ακόμα και αν είναι αλάδωτη, για αυστηρή νηστεία.  Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με λαχανικά (σούπα βελουτέ με λαχανικά).  Περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget