Ρεβυθοκεφτέδες, Φαβοκεφτέδες ή Φαλάφελ

Η παραδοσιακή συνταγή (φαλάφελ λέγεται) κατάγεται από την Αίγυπτο και προβλέπει φάβα, ενώ η λίγο μεταγενέστερη από την Παλαιστίνη, προβλέπει ρεβύθια και φάβα. Αυτή είναι και η πιο διαδεδομένη διεθνώς. Η συνταγή απαιτεί τα όσπρια, να έχουν μαλακώσει όλη τη νύχτα στο νερό. Οι Έλληνες, λίγο πιο διστακτικοί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρώς βρασμένα όσπρια, αλλά πρέπει να είναι τελείως στραγγισμένα.  Εγώ προτιμώ την original συνταγή, με αποφλειωμένα ρεβύθια, αλλά προσθέτω και μερικές κουταλιές σόδα στο νερό, που μουλιάζουν τα όσπρια όλη νύχτα, για να είναι πιο μαλακά.  Βάζουμε στο multi 2 φλυτζάνια ρεβύθια, φάβα ή και τα δύο, πολύ καλά στραγγισμένα, να γίνουν ένα ψιλό τρίμμα.  Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και βάζουμε στο multi ένα κρεμμύδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο και 1 ματσάκι μαϊντανό (περίπου 3/4 του φλυτζανιού), να γίνουν ψιλό τρίμμα επίσης.  Ανακατεύουμε τα μίγμα με τα τριμμένα όσπρια και προσθέτουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα.  Ζυμώνουμε καλά, να αναμιχθούν τα υλικά (αν το βρίσκουμε πολύ στεγνό, προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι, 1-2 κουταλιές της σούπας).  Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό, όχι χυλός.  Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα, να σφίξει λίγο ακόμη.  Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι (όχι στη φριτέζα), φορμάροντας τους ρεβυθοκεφτέδες ανάμεσα σε δύο κουτάλια.  Βάλτε τους ρεβυθοκεφτέδες μέσα σε αραβική πίτα με τζατζίκι,  ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Παραδοσιακή, νηστίσιμη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους, αλλά και για τα παιδιά, που δεν τρώνε τα ρεβύθια.  Ένας άλλος τρόπος να φάμε όσπρια.
Δείτε άλλες Νηστίσιμες Συνταγές.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget