ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ από τον Σεφ Μάριο Γλύκα

ΥΛΙΚΑ:
2 Ποτήρια πλιγούρι
4 Ποτήρια καυτό νερό
3 Ντομάτες ώριμες μεγάλες ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο λιωμένη
20 Φυλλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Δάφνες
Αλάτι-Πιπέρι όσο θέλετε
2 Κουταλιές τις σούπας κρασί κόκκινο
5 Κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 Κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
4 Πιπεριές κομμένες στα τέσσερα στο μάκρος
3 Πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Αρκετό λάδι για τηγάνισμα
Απορροφητικό χαρτί κουζίνας για την τοποθέτηση των λαχανικών μας για να αποφύγουμε τα πολλά λάδια στο ταψί μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το πλιγούρι στο καυτό νερό και το αφήνουμε σε μία γωνιά μέχρι να πιεί όλο το νερό.
Κατόπιν αφου ετοιμαστεί ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα προσθεσουμε μέσα εκεί το πλιγούρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας,το σκόρδο,την δάφνη,την πιπεριά και μόλις μαραθούνε τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα φυλλαράκια μαιντανού,τις ντομάτες τις ψιλοκομμένες ,τα μπαχαρικά μας και τέλος αφου η σάλτσα μας πάρει βράσει για 30 λεπτά την αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι μας και την αφήνουμε στην άκρη για ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.
Η διαδικασία για τα τηγανιτά λαχανικά είναι ίδια όπως ο συνηθισμένος μουσακάς με την διαφορά καλό ειναι να τα τοποθετούμε μετά σε απορροφητικό χαρτί για να αποφύγουμε τα πολλά λάδια.
Αφου τελειώσουμε την διαδικασία τοποθετούμε τα λαχανικά μας στο ταψί και ρίχνουμε απο πάνω το πλιγούρι που έχει πιεί είδη τα πολλά υγρά και ψήνουμε στο φούρνο προθεμασμένο στους 180 για 30 λεπτά
Καλή σας όρεξη
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΜΠΕΣΑΜEΛ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡAΦΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
--------------------------------------------------------
Συνταγή:EXECUTIVE CHEF Μάριος Γλύκας
Την συνταγή αυτή, μας την έστειλε ο EXECUTIVE CHEF Μάριος Γλύκας. Τον ευχαριστούμε πολύ!  Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτή την συνταγή, πρέπει να ζητήσετε την άδεια από τον δημιουργό της στο kitchen-world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget