ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ από τον Σεφ Μάριο Γλύκα

ΥΛΙΚΑ:
2 Ποτήρια πλιγούρι
4 Ποτήρια καυτό νερό
3 Ντομάτες ώριμες μεγάλες ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο λιωμένη
20 Φυλλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Δάφνες
Αλάτι-Πιπέρι όσο θέλετε
2 Κουταλιές τις σούπας κρασί κόκκινο
5 Κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 Κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
4 Πιπεριές κομμένες στα τέσσερα στο μάκρος
3 Πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Αρκετό λάδι για τηγάνισμα
Απορροφητικό χαρτί κουζίνας για την τοποθέτηση των λαχανικών μας για να αποφύγουμε τα πολλά λάδια στο ταψί μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το πλιγούρι στο καυτό νερό και το αφήνουμε σε μία γωνιά μέχρι να πιεί όλο το νερό.
Κατόπιν αφου ετοιμαστεί ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα προσθεσουμε μέσα εκεί το πλιγούρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας,το σκόρδο,την δάφνη,την πιπεριά και μόλις μαραθούνε τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα φυλλαράκια μαιντανού,τις ντομάτες τις ψιλοκομμένες ,τα μπαχαρικά μας και τέλος αφου η σάλτσα μας πάρει βράσει για 30 λεπτά την αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι μας και την αφήνουμε στην άκρη για ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.
Η διαδικασία για τα τηγανιτά λαχανικά είναι ίδια όπως ο συνηθισμένος μουσακάς με την διαφορά καλό ειναι να τα τοποθετούμε μετά σε απορροφητικό χαρτί για να αποφύγουμε τα πολλά λάδια.
Αφου τελειώσουμε την διαδικασία τοποθετούμε τα λαχανικά μας στο ταψί και ρίχνουμε απο πάνω το πλιγούρι που έχει πιεί είδη τα πολλά υγρά και ψήνουμε στο φούρνο προθεμασμένο στους 180 για 30 λεπτά
Καλή σας όρεξη
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΜΠΕΣΑΜEΛ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡAΦΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
--------------------------------------------------------
Συνταγή:EXECUTIVE CHEF Μάριος Γλύκας
Την συνταγή αυτή, μας την έστειλε ο EXECUTIVE CHEF Μάριος Γλύκας. Τον ευχαριστούμε πολύ!  Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε αυτή την συνταγή, πρέπει να ζητήσετε την άδεια από τον δημιουργό της στο kitchen-world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget