Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, 3-4 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες, μαζί με 3 φλυτζάνια γάλα και 1 κύβο λαχανικών, να βράσουν μαζί, για περίπου 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν λίγο οι πατάτες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σ' ένα βουτυρωμένο πυρέξ, να καλύπτουν ελαφρά η μία την άλλη. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, μέσα στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο κύμινο. Σκεπάζουμε τις πατάτες με 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο, που λυώνει, όπως είναι το γκούντα, το ένταμ ή το τσένταρ, να καλύψει εντελώς τις πατάτες. Ανακατεύουμε το γάλα, που βράσαμε τις πατάτες, με ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τις πατάτες. Να είναι περίπου 2 φλυτζάνια. Αν είναι λιγώτερο, προσθέστε λίγο νερό, αν είναι περισσότερο, αφήστε το λίγο ακόμη στη φωτιά να εξατμιστεί. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, γύρω στην 1 ώρα, να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως. Νιαμ ...
Πλεονέκτημα: Θεϊκή συνταγή, αρκετά παχυντική, και καλό θα είναι, να την περιορίσουμε στο εορταστικό τραπέζι, δηλαδή 3-4 φορές τον χρόνο, το πολύ ή σε κάποιο πάρτυ.
--------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.