Πλεονέκτημα: Πανεύκολη, παραδοσιακή, ελληνική συνταγή, οι πατάτες φούρνου, συνοδεύουν τέλεια όλα τα ψητά. Αν παραλείψουμε το βούτυρο, είναι και νηστίσιμη.
Δείτε και την συνταγή για Πατάτες φούρνου με λυωμένο Τυρι.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.
ακολούθησα τη συνταγή προετοιμασίας (με όχι και τόσο αλάτι παρόλαυτα), όταν πήγα να τα σκεπάσω με το αλουμινόχαρτο έριξα μια ματιά στη συσκευασία του και διάβασα το εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Να μην έρχεται σε επαφή με αλάτι, λεμόνι ή ξύδια (αλμυρά και όξινα τρόφιμα) γιατί πιθανόν να καταστεί ακατάλληλη για χρήση"
ελπίζω να είναι χρήσιμη η πληροφορία για το αλουμινόχαρτο... το οποίο είναι της πιο γνωστής εταιρείας με τα σχετικά προϊόντα
ευχαριστώ
K.
Ναι, πολύ σωστό! Αν ακουμπήσει το αλουμινόχαρτο, καίγεται στο σημείο αυτό και ανοίγει τρύπα. Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι η τρύπα, αλλά τα κατάλοιπα της καύσης, καθώς και τα κομματάκια αλουμινόχαρτου, που κολλάνε στο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγη θα επρεπε να λεει ποσα κιλα πατατες, και σε τι θερμοκρασια ο φουρνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΜ
Χωρίς να τις έχω ζυγίσει ποτέ, υπολογίζω ότι 4-5 μέτριες πατάτες πρέπει να είναι κοντά στο ένα κιλό, ίσως ένα εκατό ή ένα διακόσια, χωρίς αυτό πάλι να έχει ιδιαίτερη σημασία για τα υπόλοιπα υλικά, που παραμένουν στο ταψί, σαν σάλτσα. Η συνταγή εστιάζει περισσότερο στην διαδικασία ψησίματος και λιγώτερο στις ακριβείς δοσολογίες, γιατί αυτό που είναι αρκετά λεμονάτο για μένα, θέλει κι άλλο λεμόνι για άλλους και το πόσο θυμάρι και πόσο σκόρδο ακριβώς χρειάζεσαι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστή η παρατήρηση για την θερμοκρασία, που πρέπει να είναι μεταξύ 175 και 180, ανάλογα με τον φούρνο.
Πολύ ωραίες οι πατάτες σου!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνερο ποσο βαζουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήposo nero vazoume?
ΑπάντησηΔιαγραφήden grafei gia nero!
ΑπάντησηΔιαγραφήelpizw na min bazei nero, giati tis ekana xwris!
den grafei gia nero! elpizw na min thelei, giati tin ekana molis!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω βάλει ποτέ νερό κι ούτε σκέπτομαι να βάλω στο μέλλον. Σκεπάζοντας το ταψί με το αλουμινόχαρτο οι πατάτες ψήνονται στον αχνό, με ότι υγρασία έχουν οι ίδιες, συν το λεμόνι. Βέβαια μισό φλυτζάνι νερό θα έβγαζε λίγο περισσότερο ζουμί, αλλά εγώ τις προτιμώ πιο στεγνές, πιο ... φούρνου, με το λάδι τους μόνο, όπως είναι αρωματισμένο με τη ρίγανη και το σκόρδο.
ΑπάντησηΔιαγραφή