Σιρόπι Φράουλα για Παγωτά, Τσηζ Κέϊκ κ.λ.π.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν 4  φλυτζάνια πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα φράουλες, με 1 φλυτζάνι νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Λυώνουμε τις βρασμένες φράουλες στο multi, να γίνουν ένας λείος και αραιός πολτός. Βάζουμε πάλι τις φράουλες στην κατσαρόλα, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μία κουταλιά της σούπας κονιάκ για άρωμα και προσθέτουμε από 1 φλυτζάνι ζάχαρη για κάθε 1 φλυτζάνι πολτό. Μόλις λυώσει η ζάχαρη, βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.  Βάζουμε το σιρόπι σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια, που τα κλείνουμε πολύ καλά και τα φυλάμε σε σκιερό μέρος, για να μην χάσει το σιρόπι το χρώμα του.    Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Δεν θα χρειαστείτε ξανά έτοιμο σιρόπι για τα παγωτά σας.  Μπαίνει και επάνω από το  τσηζ - κέϊκ την ώρα που το σερβίρουμε.  Χρησιμεύει και σαν πρόσθετο συστατικό σε πολλά κοκτέϊλ, που χρειάζονται σιρόπι.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

2 σχόλια:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget