Η Τέλεια Μαρμελάδα Φράουλα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα 1 κιλό φράουλες, τις ανακατεύουμε με 500 γρ. ζάχαρη και τις βάζουμε από το βράδυ στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για τρόφιμα.  Το πρωί, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, μαζί με 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο κομματάκια, χυμό από μισό λεμόνι, 1 φλυτζάνι νερό και άλλα 500 γρ.  ζάχαρη, να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά πάλι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες και το μήλο από το σιρόπι και τα λυώνουμε στο multi. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει, ξαφρίζοντας που και που. Μετά από 10 λεπτά και μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, ρίχνουμε τις λυωμένες φράουλες με το μήλο, πάλι στο σιρόπι, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά ακόμη, να πήξει η μαρμελάδα ικανοποιητικά (δείτε πως ελέγχουμε τον βαθμό πήξης), ανακατεύοντας συνεχώς.  Βάζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βαζάκια (δείτε τρόπο αποστείρωσης), καλύπτουμε την επιφάνεια της μαμελάδας με δίσκους από λαδόκολλα, που θα κόψουμε με μέτρο το στόμιο του βάζου και κλείνουμε τα καπάκια σφιχτά.  Αν θέλουμε να φυλάξουμε την μαρμελάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλό να την κονσερβοποιήσουμε (δείτε πως).  Την φυλάμε σε σκοτεινό μέρος, γιατί αλλοιώς χάνει το ζωηρό χρώμα της.

Tip: Το μήλο μπαίνει λόγω της πηκτίνης, που περιέχει, γιατί οι φράουλες δεν έχουν πάντα αρκετή.  Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. από την εποχή του έτους, από το αν οι φράουλες είναι πολύ ώριμες (λιγώτερη πηκτίνη) κ.λ.π.  Χωρίς μήλο, η μαρμελάδα φράουλα, θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο βράσιμο, για να πήξει.   

Πλεονέκτημα: Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις φρέσκες φράουλες στην εποχή τους ή τουλάχιστον όσες δεν μπορούμε να φάμε.  Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα όλων των παιδιών.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget