Η Τέλεια Μαρμελάδα Φράουλα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα 1 κιλό φράουλες, τις ανακατεύουμε με 500 γρ. ζάχαρη και τις βάζουμε από το βράδυ στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για τρόφιμα.  Το πρωί, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φράουλες, μαζί με 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο κομματάκια, χυμό από μισό λεμόνι, 1 φλυτζάνι νερό και άλλα 500 γρ.  ζάχαρη, να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά πάλι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες και το μήλο από το σιρόπι και τα λυώνουμε στο multi. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει, ξαφρίζοντας που και που. Μετά από 10 λεπτά και μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, ρίχνουμε τις λυωμένες φράουλες με το μήλο, πάλι στο σιρόπι, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά ακόμη, να πήξει η μαρμελάδα ικανοποιητικά (δείτε πως ελέγχουμε τον βαθμό πήξης), ανακατεύοντας συνεχώς.  Βάζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βαζάκια (δείτε τρόπο αποστείρωσης), καλύπτουμε την επιφάνεια της μαμελάδας με δίσκους από λαδόκολλα, που θα κόψουμε με μέτρο το στόμιο του βάζου και κλείνουμε τα καπάκια σφιχτά.  Αν θέλουμε να φυλάξουμε την μαρμελάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλό να την κονσερβοποιήσουμε (δείτε πως).  Την φυλάμε σε σκοτεινό μέρος, γιατί αλλοιώς χάνει το ζωηρό χρώμα της.

Tip: Το μήλο μπαίνει λόγω της πηκτίνης, που περιέχει, γιατί οι φράουλες δεν έχουν πάντα αρκετή.  Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. από την εποχή του έτους, από το αν οι φράουλες είναι πολύ ώριμες (λιγώτερη πηκτίνη) κ.λ.π.  Χωρίς μήλο, η μαρμελάδα φράουλα, θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο βράσιμο, για να πήξει.   

Πλεονέκτημα: Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις φρέσκες φράουλες στην εποχή τους ή τουλάχιστον όσες δεν μπορούμε να φάμε.  Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα όλων των παιδιών.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget