Γλυκόξινες Φτερούγες από Κοτόπουλο

Βάζουμε τις φτερούγες (περίπου ένα κιλό), μέσα σ' ένα πλαστικό σκεύος με καπάκι. Αναμιγνύουμε σ' ένα μπωλ, 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο, 1/4 του φλυτζανιού κόκκινο κρασί, μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (γίνεται και με άσπρη), 4-5 σκελίδες λυωμένο σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε από το μίγμα περίπου 1/4 του φλυτζανιού στην άκρη και με το υπόλοιπο περιχύνουμε τις φτερούγες. Κλείνουμε το καπάκι και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να τραβήξουν τις γεύσεις. Το ιδανικό είναι να μείνουν όλη την νύχτα ή να τις ετοιμάσουμε το πρωί, για να ψηθούν το βράδυ. Περιοδικά, βγάζουμε από το ψυγείο και ανακινούμε το πλαστικό σκεύος, όπως είναι κλειστό, για να πηγαίνει παντού η μαρινάδα. Πετάμε την μαρινάδα, τοποθετούμε τις φτερούγες σε ταψάκι, αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα, που κρατήσαμε στην άκρη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, αλείφοντας συχνά με το μίγμα της μαρινάδας. Προς το τέλος του ψησίματος, αδειάζουμε όλο το μίγμα πάνω από τις φτερούγες.
Συνοδέψτε το με σάλτσα γλυκόξινη ή μπάρμπεκιου ή σάλτσα μέλι - μουστάρδα ή σάλτσα aioli ή όλες μαζί, να διαλέξει ο καθένας την γεύση του.

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολη και οικονομική συνταγή, κατάλληλη για πάρτυ και για βραδυές με φίλους. Την λατρεύουν τα παιδιά.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget