Γλυκόξινες Φτερούγες από Κοτόπουλο

Βάζουμε τις φτερούγες (περίπου ένα κιλό), μέσα σ' ένα πλαστικό σκεύος με καπάκι. Αναμιγνύουμε σ' ένα μπωλ, 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο, 1/4 του φλυτζανιού κόκκινο κρασί, μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (γίνεται και με άσπρη), 4-5 σκελίδες λυωμένο σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε από το μίγμα περίπου 1/4 του φλυτζανιού στην άκρη και με το υπόλοιπο περιχύνουμε τις φτερούγες. Κλείνουμε το καπάκι και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να τραβήξουν τις γεύσεις. Το ιδανικό είναι να μείνουν όλη την νύχτα ή να τις ετοιμάσουμε το πρωί, για να ψηθούν το βράδυ. Περιοδικά, βγάζουμε από το ψυγείο και ανακινούμε το πλαστικό σκεύος, όπως είναι κλειστό, για να πηγαίνει παντού η μαρινάδα. Πετάμε την μαρινάδα, τοποθετούμε τις φτερούγες σε ταψάκι, αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα, που κρατήσαμε στην άκρη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, αλείφοντας συχνά με το μίγμα της μαρινάδας. Προς το τέλος του ψησίματος, αδειάζουμε όλο το μίγμα πάνω από τις φτερούγες.
Συνοδέψτε το με σάλτσα γλυκόξινη ή μπάρμπεκιου ή σάλτσα μέλι - μουστάρδα ή σάλτσα aioli ή όλες μαζί, να διαλέξει ο καθένας την γεύση του.

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολη και οικονομική συνταγή, κατάλληλη για πάρτυ και για βραδυές με φίλους. Την λατρεύουν τα παιδιά.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget