Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγουλάκια - Γλειφιτζούρια

Αναμιγνύουμε σ' ένα μπωλ 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, 1/4 του φλυτζανιού κακάο σε σκόνη ή κακάο ρόφημα (μειώνουμε λίγο την ζάχαρη στην δεύτερη περίπτωση), 1/2 φλυτζάνι βιτάμ και 1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο (πουλάνε στα σούπερ-μάρκετ).

Το μείγμα πρέπει να είναι τόσο σφιχτό, όσο να πλάθεται στο χέρι. Μπορούμε αντί για φυστικοβούτυρο, να χρησιμοποιήσουμε πάστα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα), αλλά τότε μειώνουμε την ζάχαρη ή δεν βάζουμε και καθόλου (δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε).  Τα υλικά πρέπει να είναι αρκετά παγωμένα για να μπορέσουμε να τα πλάσουμε.  Πλάθουμε μικρά αυγά με το χέρι ή με την βοήθεια ενός κουταλιού και τα βάζουμε σε λαδόχαρτο και στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν καλά.

Αν δεν καταφέρνουμε να πλάσουμε αυγουλάκια, μπορούν να γίνουν και πλακέ, σε διάφορα σχήματα, που μπορούμε να δημιουργήσουμε με τα φορμάκια, που κόβουμε τα μπισκότα.  Λυώνουμε μια σοκολάτα κουβερτούρα με ελάχιστο βούτυρο, μέσα σ' ένα μπωλ μεταλλικό, που έχουμε τοποθετήσει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό, που βράζει (η σοκολάτα αρπάζει απ' ευθείας στην φωτιά). Αυτό μπορεί να γίνει και στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά σταδιακά, δηλαδή 1 λεπτό, ανακατεύουμε, μετά άλλο 1 λεπτό κ.ο.κ., μέχρι να λυώσει εντελώς η σοκολάτα.

Τρυπάμε τα αυγουλάκια με ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή με ένα πηρούνι και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μαζί με το πηρούνι, ώστε να μην ακουμπούν επάνω στην λαδόκολλα, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως η σοκολάτα. Αν χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια για σουβλάκι, τα τοποθετούμε αραιά μέσα σ' ένα ποτήρι, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Πριν κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και όσο ακόμη κολλάει, ρίχνουμε επάνω στα αυγουλάκια τριμμένη σοκολάτα τρούφα ή τρουφάκια χρωματιστά και πιέζουμε ελαφρά, να κολλήσουν επάνω.  Βγάζουμε τα πηρούνια προσεκτικά και τα βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνουν.  Τα καλαμάκια, αν θέλουμε τα αφήνουμε, θα μοιάζουν με γλειφιτζούρια.  Τα τυλίγουμε σε σελοφάν με φιογκάκια.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα:  Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ψήσιμο, κατάλληλη για το Πάσχα αλλά και για παιδικό πάρτυ, οποιαδήποτε εποχή.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget