Εύκολο Πασχαλινό Τσουρέκι

Χτυπάμε 2 αυγά με 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και χτυπάμε 1 βιτάμ, που έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και 1 φλυτζάνι γάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι και 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαστίχα Χίου.  Ανακατεύουμε σταδιακά, 500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία).  Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του τσουρεκιού και αν βγεί καθαρό, είναι έτοιμο, διαφορετικά το αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη και ξαναελέγχουμε.  

Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολο τσουρέκι με όλα τα αρώματα του παραδοσιακού, με υφή όπως του κέϊκ, χωρίς τους χρόνους, που απαιτούνται για το παραδοσιακό τσουρέκι και κατάλληλο για όλες τις εποχές, ανεξαρτήτως Πάσχα.
--------------------------------------------------------
Link:H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Στείλε και την δική σου συνταγή

Έχεις κάποια εύκολη, γρήγορη, νόστιμη συνταγή;

Στείλε την κάνοντας κλικ εδώ και θα την δημοσιεύσουμε με link στο site σου

Πρόσφατα

Recent Posts Widget