Mojito (Μοχίτο) Στιγμής με Φράουλες

Βάλτε μέσα σ' ένα σέϊκερ 3 φρέσκες φράουλες κομμένες στα τέσερα, 3 φύλλα φρέσκου δυόσμου, 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από μοσχολέμονο (το πράσινο) ή λεμόνι. Κτυπήστε τα πολύ καλά, να λυώσει η ζάχαρη και να απελευθερωθεί το άρωμα από τις φράουλες και τον δυόσμο. Αδειάστε το περιεχόμενο του σέϊκερ σ' ένα ψηλό ποτήρι σωλήνα, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ρούμι και ανακατέψτε. Βάλτε επάνω αρκετό θρυμματισμένο πάγο (σπάστε παγάκια στο multi) και γεμίστε το υπόλοιπο ποτήρι με σόδα (club soda ή άλλο).  Απολαύστε το Μοχίτο σας και φάτε και τις φράουλες στο τέλος.  Νιαμ ...

Πλεονέκτημα: Δροσιστικό ανοιξιάτικο κοκτέϊλ με φράουλες και σχετικά λίγο αλκοόλ.  Ετοιμάζεται πολύ πολύ γρήγορα.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

2 σχόλια:

  1. san parousiasi to coctail pou blepw einai disanalogo twn peristasewn enos kalokairinou coctail me tin kanoniki ektelesi...oi analogies pou proteinete(2 koutalies tis soupas;;;;;;;;;;;)..mou fenontai einai oroi tis mageirikis kai oxi enos coctail....stin ousia to strawberry mojito einai ena katapliktiko se geysi coctail alla me tin analogi analogia kia parousiasi...parakalw epeidi eimai epaggelmatias sta coctails an oi gnwseis sa sepanw sta coctail einai mikres min riskarete me eikones...apomithopeieite tis geutikes apolauseis twn coctails..eyxaristw dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Δημήτρη, ως προς το ότι δεν είμαστε επαγγελματίες στα κοκτέϊλ, αλλά το ίδιο θα έλεγα και για τις υπόλοιπες συνταγές εδώ. Όπως το λέει και η περιγραφή μας, εδώ θα βρει κανείς συνταγές για άσχετους και ... ακαμάτρες :)
    Προσωπικά (Σοφία), έχω δοκιμάσει την συνταγή για Μοχίτο, όπως και όλες όσες δημοσιεύονται εδώ και την βρίσκω ικανοποιητική, όσο κι αν συμφωνώ μαζί σου, ότι η χρήση της ορολογίας "κουταλιές της σούπας", είναι ... ύβρις, για έναν επαγγελματία, όχι όμως και για άσχετους, όπως εμείς.
    Είναι φανερό, ότι δεν είμαστε ούτε σεφ ούτε ζαχαροπλάστες και σαφέστατα ούτε cocktail specialists.
    Ευχαριστώ για την ευκαιρία, που μου δίνεις, με το σχόλιο σου, να βάλω κάποια πράγματα στην θέση τους, σχετικά με το περιεχόμενο του blog αυτού, που ξεκίνησε αρχικά, σαν ένα Online προσωπικό σημειωματάριο εύκολων και γρήγορων συνταγών, που μοιραζόμαστε με φίλους, αλλά και όσους ψάχνουν εύκολους τρόπους, να φτιάξουν κάτι, με απλά υλικά, που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι.
    Είναι ξεκάθαρο ότι ένας Μαμαλάκης ή ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας, όπως λόγου χάριν εσύ, θα έφριττε, με πολλές από τις συνταγές, που προτείνουμε και που απέχουν πολύ από τον κλασσικό τρόπο εκτέλεσης, αλλά θα συμφωνήσεις, ελπίζω, μαζί μου, ότι και οι άσχετοι έχουν δικαίωμα σ' αυτό που λέμε δημιουργική κουζίνα. Στα πλαίσια της "δημιουργικής κουζίνας" λοιπόν, θα μας συγχωρήσεις ελπίζω και τις ... κουταλιές της σούπας :)
    Θα χαιρόμουν πολύ, αν ήθελες να μοιραστείς κάποιες ενδιαφέρουσες συνταγές για κοκτέϊλ μαζί μας.
    Φιλικά
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget