Εύκολα Τρουφάκια Σοκολάτας με ρούμι

Ψιλοκόβουμε στο multi 1,5 φλυτζάνι ανάλατους, καβουρδισμένους (κατά προτίμηση) ξηρούς καρπούς. Στην συνέχεια τρίβουμε στο multi πάλι, μπισκότα digestive να γίνουν τρίμμα, περίπου 1,5 φλυτζάνι επίσης. Τα αναμιγνύουμε και προσθέτουμε στο μίγμα μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη άγλυκο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αραβοσίτου (υπάρχει στα super-market, στα είδη ζαχαροπλαστικής) και μισό ποτήρι του κρασιού ρούμι. Το ρούμι μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο ποτό, ακόμα και με χυμό φρούτου, αν προορίζουμε τα τρουφάκια για παιδιά. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια σχετικά σφιχτή ζύμη, την οποία βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει περισσότερο και να πλάθεται. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ρολάρουμε στην συνέχεια σε ζάχαρη άχνη, σε κρυσταλλική ζάχαρη, σε σκόνη κακάο, σε καρύδα τριμμένη, σε τριμμένους ξηρούς καρπούς, σε τριμμένη σοκολάτα ή σε ότι άλλο θέλουμε, να επικαλυφθούν και να έχουμε μια ποικιλία χρωμάτων, υφών και γεύσεων. Μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε απλά τις μπαλίτσες στην κορυφή, με αυτά τα υλικά ή και να τις βουτήξουμε (καρφωμένες σε οδοντογλυφίδα) σε λυωμένη κουβερτούρα, αφήνοντας τις στην συνέχεια επάνω σε λαδόκολλα να πήξει η επικάλυψη σοκολάτας. Για ρίγες λευκής σοκολάτας θα χρειαστούμε λυωμένη λευκή σοκολάτα και ... σταθερό χέρι.

Πλεονέκτημα:  Εύκολη και γρήγορη συνταγή και πολύ ευέλικτη από πλευράς υλικών, που μπορεί να γίνει και σε συνεργασία με τα παιδιά.  Προσαρμόζεται εύκολα για νηστίσιμη και με κατάλληλη συσκευασία γίνεται το τέλειο δώρο.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή η συνταγή και πολύ εύκολη. Μ΄αρέσει που δεν έχει βούτυρο και αυτό θα κάνει τα τρουφάκια πολύ ελαφριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget