Σάλτσα Σαβόρο για Ψάρι


Βάζουμε στο τηγάνι μισο φλυτζάνι ελαιόλαδο να ζεστάνει (όχι να κάψει) και ψιλοκόβουμε μέσα 2-3 σκελίδες σκόρδο, να "μαραθεί", για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, να καβουρντιστεί ελαφρά. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1/3 του φλυτζανιού ξύδι και 2 περίπου φλυτζάνια νερό, με διαλυμένη μέσα 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μην δημιουργήσει σβώλους. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο και 2-3 φύλλα δάφνης, φυσικά αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Σε χωριστό τηγάνι, τηγανίζουμε τα ψάρια και όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα, αφήνοντας να πάρουν μια-δυο βράσεις μόνο. Θεωρητικά, όλα τα ψάρια συνδυάζονται με την σάλτσα σαβόρο (ή σαβόρ), από τα πιο μικρά, όπως είναι ο γαύρος και η μαρίδα, μέχρι τα πιο μεγάλα, όμως η κλασσική συνταγή, που έλκει την καταγωγή από την Ιθάκη και την Λευκάδα, είναι με μπαρμπούνι.

Πλεονέκτημα: Μέσα στην σάλτσα το ψάρι εκτός του ότι αποκτά μια ξεχωριστή γεύση, διατηρείται (λόγω του ξυδιού) για πολύ περισσότερο χρόνο, ένα βασικό πλεονέκτημα της συνταγής αυτής, τα παλιά χρόνια, που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία.

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

  1. Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ
    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ Η ΣΑΛΤΣΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΑΔΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
    ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΟΥΤΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
    ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget