Σάλτσα Σαβόρο για Ψάρι


Βάζουμε στο τηγάνι μισο φλυτζάνι ελαιόλαδο να ζεστάνει (όχι να κάψει) και ψιλοκόβουμε μέσα 2-3 σκελίδες σκόρδο, να "μαραθεί", για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, να καβουρντιστεί ελαφρά. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1/3 του φλυτζανιού ξύδι και 2 περίπου φλυτζάνια νερό, με διαλυμένη μέσα 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μην δημιουργήσει σβώλους. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο και 2-3 φύλλα δάφνης, φυσικά αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Σε χωριστό τηγάνι, τηγανίζουμε τα ψάρια και όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα, αφήνοντας να πάρουν μια-δυο βράσεις μόνο. Θεωρητικά, όλα τα ψάρια συνδυάζονται με την σάλτσα σαβόρο (ή σαβόρ), από τα πιο μικρά, όπως είναι ο γαύρος και η μαρίδα, μέχρι τα πιο μεγάλα, όμως η κλασσική συνταγή, που έλκει την καταγωγή από την Ιθάκη και την Λευκάδα, είναι με μπαρμπούνι.

Πλεονέκτημα: Μέσα στην σάλτσα το ψάρι εκτός του ότι αποκτά μια ξεχωριστή γεύση, διατηρείται (λόγω του ξυδιού) για πολύ περισσότερο χρόνο, ένα βασικό πλεονέκτημα της συνταγής αυτής, τα παλιά χρόνια, που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία.

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

  1. Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ
    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ Η ΣΑΛΤΣΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΑΔΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
    ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΟΥΤΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
    ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget