Ταρτάκια με Φύλο Κρούστας και Nutella

Ξέρετε την Nutella, το βαζάκι με την κρέμα φουντουκιού, με την απίθανη σοκολατένια γεύση; Λοιπόν η Nutella εκτός από ένα υπέροχο άλειμα για το ψωμί είναι και ένα πολύ ευέλικτο υλικό, για πολλά και πρωτότυπα γλυκά, στην πλειοψηφία τους εύκολα, γιατί όταν έχεις Nutella, τι άλλο να ζητήσεις πια; Δοκιμάστε να φτιάξετε ταρτάκια με Nutella και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η συνταγή είναι απλή: πέρνουμε το ταρτάκι και το γεμίζουμε με Nutella, τελεία. Αστειεύομαι βέβαια, αλλά ας δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Nutella με 2 τρόπους. Ο ένας είναι να την βάλετε όλη με το βαζάκι της ή όση τέλος πάντων χρειάζεστε, στα μικροκύματα να μαλακώσει.  Την λυώνουμε σταδιακά, μισό λεπτό κάθε φορά, με ενδιάμεσα διαλείματα, για να την ανακατέψουμε, προσέχοντας να μην αρπάξει.  Χρειάζεται μόνο να ζεσταθεί, για να μαλακώσει λίγο, όχι να ψηθεί.

Τα μικροκύματα θα την κάνουν πιο ρευστή, διευκολύνοντας έτσι το γέμισμα της τάρτας, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, όπως είναι και να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι για το γέμισμα της τάρτας, αν και το τελευταίο θα σας δυσκολέψει λίγο, γιατί η Nutella κολλάει στο κουταλάκι, εκτός και έχετε προνοήσει να το περάσετε με βούτυρο ή λίγο λάδι.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος, να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ, την οποία ανακατεύεται στην συνέχεια με Nutella, σε ίσες ποσότητες με την σαντιγύ.  Η σαντιγύ δεν χρειάζεται επί πλέον ζάχαρη, αφού η Nutella είναι ήδη γλυκειά και το μίγμα, που θα προκύψει μοιάζει με αφράτη μους, συνεπώς το γέμισμα της τάρτας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο.

Σε ότι αφορά την τάρτα, εκτός από τις έτοιμες, που θα βρείτε στα σούπερ-μάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε δικές σας εύκολα, με φύλο κρούστας.  Στρώνετε 4-5 φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, αλείφοντας ενδιάμεσα με λυωμένο βούτυρο.  Κόβετε τα φύλα όπως είναι μαζί, με κοπτικό κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα, προσέχοντας να κοπούν όλα μέχρι κάτω.  Αν δεν έχετε κοπτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι ανάποδα, για το σχήμα και φυσικά ένα κοφτερό μαχαιράκι για το κόψιμο.

Τα κομμένα φύλα όπως είναι βουτυρωμένα 4-5 μαζί, τα τοποθετείτε επάνω σε μία φόρμα για τάρτάκια γυρισμένη ανάποδα, στρώνοντας τα πάνω στις προεξοχές της φόρμας, να πάρουν το σχήμα τους.  Τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ικανοποιητικά.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ταρτάκια είναι έτοιμα για γέμισμα.

Μετά το γέμισμα μπορείτε να γαρνίρετε τα ταρτάκια π.χ. με τρίμα καρύδας, με ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς, κερασάκια, τρούφα σοκολάτας κλπ.

Πλεονεκτημα:  Πανεύκολο, γρήγορο, μικρό και πολύ νόστιμο γλυκάκι, κατάλληλο και για πάρτυ και όταν έχουμε πολλά άτομα.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget