Ταρτάκια με Φύλο Κρούστας και Nutella

Ξέρετε την Nutella, το βαζάκι με την κρέμα φουντουκιού, με την απίθανη σοκολατένια γεύση; Λοιπόν η Nutella εκτός από ένα υπέροχο άλειμα για το ψωμί είναι και ένα πολύ ευέλικτο υλικό, για πολλά και πρωτότυπα γλυκά, στην πλειοψηφία τους εύκολα, γιατί όταν έχεις Nutella, τι άλλο να ζητήσεις πια; Δοκιμάστε να φτιάξετε ταρτάκια με Nutella και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η συνταγή είναι απλή: πέρνουμε το ταρτάκι και το γεμίζουμε με Nutella, τελεία. Αστειεύομαι βέβαια, αλλά ας δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Nutella με 2 τρόπους. Ο ένας είναι να την βάλετε όλη με το βαζάκι της ή όση τέλος πάντων χρειάζεστε, στα μικροκύματα να μαλακώσει.  Την λυώνουμε σταδιακά, μισό λεπτό κάθε φορά, με ενδιάμεσα διαλείματα, για να την ανακατέψουμε, προσέχοντας να μην αρπάξει.  Χρειάζεται μόνο να ζεσταθεί, για να μαλακώσει λίγο, όχι να ψηθεί.

Τα μικροκύματα θα την κάνουν πιο ρευστή, διευκολύνοντας έτσι το γέμισμα της τάρτας, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, όπως είναι και να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι για το γέμισμα της τάρτας, αν και το τελευταίο θα σας δυσκολέψει λίγο, γιατί η Nutella κολλάει στο κουταλάκι, εκτός και έχετε προνοήσει να το περάσετε με βούτυρο ή λίγο λάδι.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος, να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ, την οποία ανακατεύεται στην συνέχεια με Nutella, σε ίσες ποσότητες με την σαντιγύ.  Η σαντιγύ δεν χρειάζεται επί πλέον ζάχαρη, αφού η Nutella είναι ήδη γλυκειά και το μίγμα, που θα προκύψει μοιάζει με αφράτη μους, συνεπώς το γέμισμα της τάρτας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο.

Σε ότι αφορά την τάρτα, εκτός από τις έτοιμες, που θα βρείτε στα σούπερ-μάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε δικές σας εύκολα, με φύλο κρούστας.  Στρώνετε 4-5 φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, αλείφοντας ενδιάμεσα με λυωμένο βούτυρο.  Κόβετε τα φύλα όπως είναι μαζί, με κοπτικό κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα, προσέχοντας να κοπούν όλα μέχρι κάτω.  Αν δεν έχετε κοπτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι ανάποδα, για το σχήμα και φυσικά ένα κοφτερό μαχαιράκι για το κόψιμο.

Τα κομμένα φύλα όπως είναι βουτυρωμένα 4-5 μαζί, τα τοποθετείτε επάνω σε μία φόρμα για τάρτάκια γυρισμένη ανάποδα, στρώνοντας τα πάνω στις προεξοχές της φόρμας, να πάρουν το σχήμα τους.  Τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ικανοποιητικά.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ταρτάκια είναι έτοιμα για γέμισμα.

Μετά το γέμισμα μπορείτε να γαρνίρετε τα ταρτάκια π.χ. με τρίμα καρύδας, με ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς, κερασάκια, τρούφα σοκολάτας κλπ.

Πλεονεκτημα:  Πανεύκολο, γρήγορο, μικρό και πολύ νόστιμο γλυκάκι, κατάλληλο και για πάρτυ και όταν έχουμε πολλά άτομα.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget