Λικέρ με Γάλα & Λεμόνι της Μόνικας

Δεν πάει πολύς καιρός που ψάχνοντας το internet για μια συνταγή λικέρ, βρέθηκα στο website, που έφτιαξε ο Dave Deusch, με συνταγές της γιαγιάς του Μόνικας. Η Μόνικα, Ιταλίδα από πατέρα και Γαλλίδα από μητέρα, άρχισε στα ογδόντα της χρόνια, με την βοήθεια του Dave να γυρίζει σε video τις συνταγές της και πολύ σύντομα τα video της ξεπέρασαν τα 5 εκατομύρια επισκέψεις. Απλή, ανεπιτήδευτη και πολύ πολύ μητρική, κέρδισε το κοινό του Youtube και μαζί μ' αυτό και την ικανοποίηση να βλέπει τις συνταγές της να βρίσκουν ανταπόκριση. Η Μόνικα πέθανε το 2010 σε ηλικία 82 ετών, αλλά ο Dave διατηρεί το website που έφτιαξε για κείνη: http://www.lacuisinedemonica.com

Δείτε παρακάτω το πολύ ωραίο λικέρ που έφτιαξα με τις οδηγίες της, αλλάζοντας ουσιαστικά μόνο την αναλογία του αλκοόλ, για να ταιριάζει στις προτιμήσεις μου:
Βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο 1/2 λίτρο αλκοόλ 45 βαθμών (έβαλα 750 ml Vodka), 1/2 λίτρο γάλα πλήρες, 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη (έβαλα κανονική), ένα μεσαίο λεμόνι κομμένο στα τέσσερα και ένα κλωναράκι βανίλια φυσική. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το φυλάμε για 20 τουλάχιστον ημέρες (το άφησα 30) σε μέρος μακρυά από τον ήλιο, π.χ. σ' ένα ντουλάπι της κουζίνας. Το κράτησα στο σαλόνι, γιατί πρέπει τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα να ανακινούμε δυνατά το δοχείο και το περιεχόμενο του κι έτσι όποιος περνούσε από μπροστά το θυμόταν και έκανε το ... καθήκον του :-)

Μετά τις 20 ημέρες (30) σουρώνουμε το περιεχόμενο περνώντας το μέσα από φίλτρο του καφέ. Χρησιμοποίησα ένα χωνί για να σταθεί το φίλτρο. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά αργή, μου πήρε 2 ημέρες, διότι το γάλα στο μεταξύ έχει πήξει αρκετά και χρειάζεται αλλαγή φίλτρου με κάθε νέα δόση που φιλτράρουμε, γιατί κατακάθονται μέσα τα στερεά και το φίλτρο δεν "τραβάει", ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που από αμέλεια τρύπησα το φίλτρο και χρειάστηκε να ξαναπεράσω το λικέρ από δεύτερο φιλτράρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό, διαυγέστατο, υποκίτρινο, δυνατό λικέρ, με υπέροχη γεύση βανίλιας και μια υποψία λεμονιού, τέλειο σαν digestive, αλλά και μόνο του.

Βάλτε το σε μπουκάλι και απολαύστε το ή κάντε το δώρο!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget