Λικέρ με Γάλα & Λεμόνι της Μόνικας

Δεν πάει πολύς καιρός που ψάχνοντας το internet για μια συνταγή λικέρ, βρέθηκα στο website, που έφτιαξε ο Dave Deusch, με συνταγές της γιαγιάς του Μόνικας. Η Μόνικα, Ιταλίδα από πατέρα και Γαλλίδα από μητέρα, άρχισε στα ογδόντα της χρόνια, με την βοήθεια του Dave να γυρίζει σε video τις συνταγές της και πολύ σύντομα τα video της ξεπέρασαν τα 5 εκατομύρια επισκέψεις. Απλή, ανεπιτήδευτη και πολύ πολύ μητρική, κέρδισε το κοινό του Youtube και μαζί μ' αυτό και την ικανοποίηση να βλέπει τις συνταγές της να βρίσκουν ανταπόκριση. Η Μόνικα πέθανε το 2010 σε ηλικία 82 ετών, αλλά ο Dave διατηρεί το website που έφτιαξε για κείνη: http://www.lacuisinedemonica.com

Δείτε παρακάτω το πολύ ωραίο λικέρ που έφτιαξα με τις οδηγίες της, αλλάζοντας ουσιαστικά μόνο την αναλογία του αλκοόλ, για να ταιριάζει στις προτιμήσεις μου:
Βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο 1/2 λίτρο αλκοόλ 45 βαθμών (έβαλα 750 ml Vodka), 1/2 λίτρο γάλα πλήρες, 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη (έβαλα κανονική), ένα μεσαίο λεμόνι κομμένο στα τέσσερα και ένα κλωναράκι βανίλια φυσική. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το φυλάμε για 20 τουλάχιστον ημέρες (το άφησα 30) σε μέρος μακρυά από τον ήλιο, π.χ. σ' ένα ντουλάπι της κουζίνας. Το κράτησα στο σαλόνι, γιατί πρέπει τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα να ανακινούμε δυνατά το δοχείο και το περιεχόμενο του κι έτσι όποιος περνούσε από μπροστά το θυμόταν και έκανε το ... καθήκον του :-)

Μετά τις 20 ημέρες (30) σουρώνουμε το περιεχόμενο περνώντας το μέσα από φίλτρο του καφέ. Χρησιμοποίησα ένα χωνί για να σταθεί το φίλτρο. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά αργή, μου πήρε 2 ημέρες, διότι το γάλα στο μεταξύ έχει πήξει αρκετά και χρειάζεται αλλαγή φίλτρου με κάθε νέα δόση που φιλτράρουμε, γιατί κατακάθονται μέσα τα στερεά και το φίλτρο δεν "τραβάει", ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που από αμέλεια τρύπησα το φίλτρο και χρειάστηκε να ξαναπεράσω το λικέρ από δεύτερο φιλτράρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό, διαυγέστατο, υποκίτρινο, δυνατό λικέρ, με υπέροχη γεύση βανίλιας και μια υποψία λεμονιού, τέλειο σαν digestive, αλλά και μόνο του.

Βάλτε το σε μπουκάλι και απολαύστε το ή κάντε το δώρο!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget