Ντομάτες γεμιστές με αυγά μάτια

Ασφαλώς έχετε δοκιμάσει τα αυγά με ντομάτες στο τηγάνι, μια συνταγή που αρέσει σε πολλούς, για να μην πω σε όλους. Ένας εύκολος, λίγο διαφορετικός, αλλά εξ ίσου νόστιμος τρόπος είναι να κάνετε ντομάτες γεμιστές με ... αυγά μάτια.
Διαλέξτε μέτριες ντομάτες.  Κόψτε και αφαιρέστε από το κάτω μέρος, μια λεπτή φετούλα μόνο, ίσα-ίσα να στέκονται όρθιες στο ταψί, προσέχοντας βέβαια να μην τις τρυπήσετε. Κόψτε και αφαιρέστε τα καπάκια και αδείαστε με ένα κουταλάκι το περιεχόμενο από τις ντομάτες, όπως κάνουμε με τα γεμιστά, προσέχοντας πάντα να μην τις τρυπήσουμε. Αλατίστε το εσωτερικό από τις ντομάτες με αλάτι και πασπαλίστε τις με λίγη ζάχαρη. Βάλτε μέσα στις ντομάτες ψιλοκομμένη πιπεριά, κομματάκια φέτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σπάστε από πάνω, από ένα ωμό αυγό. Αλατοπιπερώστε τα αυγά και ψήστε τις ντομάτες, όπως είναι γεμισμένες με τα αυγά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά, ανάλογα πόσο σφιχτά θέλετε τα αυγά. Μπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε τα αυγά σας με δυόσμο, ρίγανη ή θυμάρι ή ακόμα να προσθέσετε και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμυδάκι ή και μπέηκον.  Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με τυρί, που λυώνει.

Πλεονέκτημα: Απίστευτα νόστιμη συνταγή, πολύ εύκολη στην εκτέλεση, με πολλές εκδοχές, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει όσους τους αρέσουν τα αυγά με ντομάτες.

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget