Αυγά Βραστά

Σίγουρα θα έχει τύχει να ακούσετε τα πειράγματα για το αν ξέρετε να βράζετε αυγά, που σκοπό έχουν να αμφισβητήσουν τις αδιαμφισβήτητες μαγειρικές σας ικανότητες. Λοιπόν ετοιμαστείτε για μια έκπληξη: τελικά όσο κι αν ακούγεται αστείο, και το βράσιμο των αυγών θέλει την τεχνική του. Δεν θα επικεντρωθούμε σε οδηγίες, όπως το πόσα λεπτά θέλει το μελάτο και πόσα το σφιχτό αυγό, αλλά στο πως μπορούμε να βράζουμε σφιχτά αυγά, που να ξεφλουδίζουν εύκολα.
Θα έχετε μάλλον ακούσει το κόλπο που βάζουμε το ζεστό αυγό σε κρύο νερό, για εύκολο ξεφλούδισμα.  Λοιπόν υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που κάνει το ξεφλούδισμα παιχνίδι.  Βάζουμε τα αυγά μέσα στο κάνιστρο που προορίζεται για ψήσιμο των λαχανικών στον ατμό και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό, όσο μόλις να αγγίζει το κάτω μέρος των αυγών και πάντως αρκετό για 15-20 λεπτά βράσιμο.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά στο δυνατό.  Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15-20 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των αυγών και ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε.  Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς και τότε τα ξεφλουδίζουμε.

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget