Γλυκόξινη Σαλάτα Ζεστή - Κρύα με Παντζάρια και Σπανάκι


Ξεκινάμε με τα πατζάρια. Χρειαζόμαστε 2 μεγάλα πατζάρια για 4-6 άτομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα παντζάρια, που έχετε βράσει ή έτοιμα προβρασμένα στον ατμό, που βρίσκετε στο σούπερ-μάρκετ, προσέχοντας μόνο να μην είναι παραβρασμένα.
Κόβουμε τα πατζάρια σε κυβάκια, περίπου 2 εκ. Ψιλοκόβουμε επίσης 2 φέτες μπέικον και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι να ζεσταθεί καλά και τσιγαρίζουμε το μπέικον με το σκόρδο. Βγάζουμε το μπέικον με το σκόρδο από το τηγάνι για αργότερα και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι και βούτυρο,ώστε να έχουμε 3 κουταλιές της σούπας σύνολο, συνυπολογίζοντας το λίπος από το μπέικον. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια, προσθέτουμε αρκετές σταφίδες κατά την κρίση μας, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, λίγο κάρυ, λίγο μπαχάρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο ΚΑΙ 3 κουταλιές της σούπας φουσκωτές μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε προσεκτικά να καλυφθούν όλα τα πατζάρια. Μετά από 3 λεπτά, μόλις λυώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει, "σβύνουμε" με μισό ποτήρι κρασί και λίγο (2-3 κουταλιές της σούπας) ξύδι. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα να εξατμιστεί το κρασί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βάζουμε στην πιατέλα μια πλούσια στρώση ωμά, τρυφερά φύλα σπανάκι (Baby Spinach)και ρίχνουμε απάνω λίγο αλάτι χονδρό. Τοποθετούμε επάνω τα πατζάρια με την σάλτσα τους και από πάνω το μίγμα μπέικον με το σκόρδο. Πασπαλίζουμε την σαλάτα με καρύδια σπασμένα και τρίβουμε με τα δάχτυλα από πάνω λίγο τυρί ροκφόρ ή Blue Cheese. Προσθέτουμε από πάνω λίγο σιρόπι μπαλσάμικο (Crema di Balsamico) και λίγο ελαιόλαδο. Τελειώνουμε με μια πρέζα σουσάμι.
Καθίστε και απολαύστε!
Για περισσότερη γεύση αφήνουμε τα πατζάρια στην σάλτσα τους να "τραβήξουν" όσο μπορούμε περισσότερο, ιδανικά όλη νύχτα. Για να τρίβεται πιο εύκολα το ροκφόρ, το αφήνουμε προηγουμένως για λίγη ώρα ξεσκέπαστο να στεγνώσει ελαφρά.
Καλή επιτυχία!
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Σοφία,

    Συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 35000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.

    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,
    Απόστολος Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget