Ψωμί Μπύρας Χωρίς Ζύμωμα με Κάρδαμο


Ένα εύκολο, νόστιμο ψωμί, με έντονο το άρωμα του ζυμωτού, χωρίς την φασαρία του ζυμώματος, είναι το ψωμί με μπύρα.
Βάζουμε σ' ένα λεκανάκι μισό φλυτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό ούτε χλιαρό), διαλύουμε μέσα ένα φακελάκι μαγιά σε σκόνη, προσθέτουμε και μισό φλυτζάνι αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το λεκανάκι με μια πετσέτα, βάζουμε σε ζεστό μέρος και ... περιμένουμε (1). 
Μετά από 40 λεπτά προσθέτουμε στο μίγμα, που στο μεταξύ έχει αφρίσει, 1,5 φλυτζάνι μπύρα, οτιδήποτε μπύρα, γνωρίζοντας ότι τα διαφορετικά είδη μπύρας θα μας δώσουν και διαφορετικές γεύσεις. Το μίγμα θα αφρίσει κι άλλο. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης, με μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, μια κουταλιά κοφτή της σούπας ζάχαρη, λίγα σποράκια γλυκάνισο, ένα κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη και 1/3 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, τόσο ακριβώς όσο χρειάζονται τα υλικά να αναμιχθούν, όχι παραπάνω. Μην περιμένετε μια σφιχτή ζύμη, θα είναι κολώδης, αλλά μην ανησυχείτε. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα, βάζουμε σε ζεστό μέρος και ... περιμένουμε (2).
Μετά από δύο ώρες το ψωμί θα έχει φουσκώσει στο διπλάσιο και είναι έτοιμο να μπει στην φόρμα. Ξεκολλάμε την ζύμη με μια κουτάλα αλειμμένη με λάδι από τις άκρες του σκεύους, την μεταφέρουμε σε λαδωμένη φόρμα, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, βάζουμε σε ζεστό μέρος και ... περιμένουμε (3).
Μετά από περίπου 40 λεπτά η ζύμη θα έχει φουσκώσει ξανά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι, την χαράζουμε κατά μήκος με ένα ξυράφι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Μετά τα 45-50 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό (το μαχαιράκι πρέπει να βγαίνει στεγνό) και αν χρειάζεται ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και αν μπορούμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε. Αν όχι, το κόβουμε αμέσως και το απολαμβάνουμε ζεστό με αρκετό βούτυρο :-)
Καλή Επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget