Πικάντικα Αφράτα Στραγάλια


Πικάντικα αφράτα στραγάλια ή πως ένας περιφρονημένος ξηρός καρπός ανάγεται σε πρωταγωνιστή. Βάλτε 250 γρ. αφράτα στραγάλια σε ένα τηγάνι τεφλόν και ζεστάνετε τα καλά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας να μην αρπάξουν, για περίπου 3-5 λεπτά. Τοποθετήστε κατόπιν τα ζεστά στραγάλια σε τάπερ, που κλείνει καλά, προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη μαύρη, ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό πάπρικα καπνιστή γλυκειά ή καυτερή ή μίγμα των δύο, μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό κάρυ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού κίμινο και ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι χοντρό, κλείστε το τάπερ καλά και shake it, shake it, shake it till you drop :-)
Καλά ακούσατε! Ανακινείτε το τάπερ με τα στραγάλια και τα μπαχαρικά κάθε τόσο, αφήνοντας μια νύχτα να "τραβήξουν". Πριν τα σερβίρετε, απλώστε τα στραγάλια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 160 βαθμούς για λίγα λεπτά, να ροδίσουν, προσέχοντας πάντα να μην αρπάξουν. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να εμπλακείτε με τον φούρνο, αδειάστε τα σε ένα σκεύος γυάλινο 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και αφήστε τα ξεσκέπαστα να στεγνώσουν, το ελαφρό ψήσιμο όμως στον φούρνο θα δώσει μια άλλη διάσταση στα μπαχαρικά που έχουμε βάλει.
Είναι πολύ πικάντικα και ως εκ τούτου ενθαρρύνουν την κατανάλωση ποτού. Μερικές χαρτοπετσέτες για τα δάχτυλα κρίνονται απαραίτητες, αλλά τι στο καλό, τα νοστιμότατα πικάντικα στραγάλια σας αξίζουν κάθε θυσία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget