Εύκολη Μαρμελάδα - Σως Αχλάδι με Βούτυρο

Αν υπάρχει κάτι δύσκολο σ' αυτή την μαρμελάδα, είναι το κόψιμο των αχλαδιών, που δεν το λες δύσκολο. Διαλέγουμε 6-8 ώριμα αχλάδια, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε κομματάκια, όπως είναι με την φλούδα, πετώντας μόνο τον πυρήνα με τα κουκούτσια, τις ίνες και το κοτσάνι.

Βάζουμε τα κομματάκια σε μια κατσαρόλα, με δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αποφεύγουμε να βάλουμε νερό, γιατί τα αχλάδια στην πορεία θα βγάλουν πολύ νερό από μόνα τους, αν όμως χρειαστεί λίγο νερό στην αρχή, περιοριζόμαστε σε μερικές κουταλιές νερό μόνο.

Μόλις τα αχλάδια μαλακώσουν αρκετά και αρχίσουν να βγάζουν το νερό τους, προσθέτουμε την ζάχαρη, πολύ λίγη, περίπου 1/2 φλυτζάνι, και λίγο λεμόνι, για να μην μαυρίσουν και συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά πάντα. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, για να εξατμιστεί το πολύ νερό.

Προς το τέλος, όταν θα εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το σιρόπι θα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε 1/3 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι ή μείγμα μπαχάρι με κανέλα, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε, ένα σφηνάκι λικέρ λευκό, με απαλή γεύση και άρωμα, π.χ. Triple Sec, για να μην καλύψει το λεπτό άρωμα των αχλαδιών.

Ανάλογα με την υφή που θέλουμε, λυώνουμε την μαρμελάδα με πηρούνι, με το εργαλείο του πουρέ ή με το ραβδομπλέντερ και την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, που κλείνουν καλά.

Η Μαρμελάδα - Σως Αχλάδι γενικά δεν είναι πολύ πηχτή, έχει υπέροχο άρωμα και γεύση, δεν είναι υπερβολικά γλυκιά και γι' αυτό μπορεί εύκολα να συνοδέψει και κρεατικά.  Περιορίζοντας την ζάχαρη, περιορίζουμε και την διάρκεια ζωής της, γι' αυτό αν αποφασίσουμε να μην βάλουμε καθόλου ζάχαρη, είναι καλύτερα να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί το συντομώτερο.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το βούτυρο, είναι κατάλληλη και για χορτοφαγική δίαιτα, ενώ αφαιρώντας και την ζάχαρη, είναι κατάλληλη και για διαβητικούς.

Καλή Επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget