Εύκολη Μαρμελάδα - Σως Αχλάδι με Βούτυρο

Αν υπάρχει κάτι δύσκολο σ' αυτή την μαρμελάδα, είναι το κόψιμο των αχλαδιών, που δεν το λες δύσκολο. Διαλέγουμε 6-8 ώριμα αχλάδια, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε κομματάκια, όπως είναι με την φλούδα, πετώντας μόνο τον πυρήνα με τα κουκούτσια, τις ίνες και το κοτσάνι.

Βάζουμε τα κομματάκια σε μια κατσαρόλα, με δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αποφεύγουμε να βάλουμε νερό, γιατί τα αχλάδια στην πορεία θα βγάλουν πολύ νερό από μόνα τους, αν όμως χρειαστεί λίγο νερό στην αρχή, περιοριζόμαστε σε μερικές κουταλιές νερό μόνο.

Μόλις τα αχλάδια μαλακώσουν αρκετά και αρχίσουν να βγάζουν το νερό τους, προσθέτουμε την ζάχαρη, πολύ λίγη, περίπου 1/2 φλυτζάνι, και λίγο λεμόνι, για να μην μαυρίσουν και συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά πάντα. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, για να εξατμιστεί το πολύ νερό.

Προς το τέλος, όταν θα εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το σιρόπι θα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε 1/3 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι ή μείγμα μπαχάρι με κανέλα, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε, ένα σφηνάκι λικέρ λευκό, με απαλή γεύση και άρωμα, π.χ. Triple Sec, για να μην καλύψει το λεπτό άρωμα των αχλαδιών.

Ανάλογα με την υφή που θέλουμε, λυώνουμε την μαρμελάδα με πηρούνι, με το εργαλείο του πουρέ ή με το ραβδομπλέντερ και την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, που κλείνουν καλά.

Η Μαρμελάδα - Σως Αχλάδι γενικά δεν είναι πολύ πηχτή, έχει υπέροχο άρωμα και γεύση, δεν είναι υπερβολικά γλυκιά και γι' αυτό μπορεί εύκολα να συνοδέψει και κρεατικά.  Περιορίζοντας την ζάχαρη, περιορίζουμε και την διάρκεια ζωής της, γι' αυτό αν αποφασίσουμε να μην βάλουμε καθόλου ζάχαρη, είναι καλύτερα να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί το συντομώτερο.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το βούτυρο, είναι κατάλληλη και για χορτοφαγική δίαιτα, ενώ αφαιρώντας και την ζάχαρη, είναι κατάλληλη και για διαβητικούς.

Καλή Επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget