Ψήνοντας τα Κονσερβαρισμένα Ντοματάκια

Όλοι ξέρουμε τα κονσερβαρισμένα ντοματάκια, που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, όπως ξέρουμε και την διαδρομή τους, από το σούπερ-μάρκετ, στο ντουλάπι της κουζίνας, στην κατσαρόλα. Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος διαβάζουμε στο epicurious.com, που μεταμορφώνει τα απρόσωπα, συχνά υπόξινα ντοματάκια σε σε γλυκές, καραμελωμένες, γευστικές ντομάτες, πανεύκολα.

Βγάζουμε τα ντοματάκια από την κονσέρβα, αφήνοντας μέσα τον χυμό ντομάτας, για μια άλλη χρήση. Κόβουμε στην μέση τα ντοματάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τυχόν μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο κλπ) και τα βάζουμε στον φούρνο, στους 175 βαθμούς, χωρίς να τα πειράζουμε, για περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Όχι μόνο οι ντομάτες είναι γλυκιές, καραμελωμένες και με υπέροχη γεύση ντομάτας, αλλά με τα μυρωδικά που βάλαμε, μπορούμε επίσης εύκολα να τις μετατρέψουμε κατ' ευθείαν σε σάλτσα ντομάτας ή ντοματόσουπα, απλά και μόνο λιώνοντας στο multi τις ντομάτες και προσθέτοντας το ανάλογο νερό ή ζωμό.

Εννοείται ότι οι ψημένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι και στα σάντουιτς, δίνοντας τους άλλο τόνο και γεύση.

Δείτε την συνταγή εδώ: Epicurious - How to roast canned tomatoes

Καλή επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

  • Πορτοκαλόπιτα
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και πολύ αρωματική συνταγή, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Υλικά: 2 πορτοκάλια μεσαίο μέγεθος 4 αυγά μέτρια 200 γρ ζάχαρη 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας 150 ml σπορέλαιο 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ) χυμό...
  • Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά
    Ακούγεται απίστευτο ή μάλλον πολύ καλό, για να είναι αληθινό, αλλά είναι αληθινό. Με μόνο δύο υλικά, γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έχουμε μια από τις καλύτερες ζύμες - βάση για πίτσες, που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Μην περιμένετε καμιά πολύπλοκη συνταγή. 1 και 1/4...
  • Εύκολο Σιρόπι Καραμέλας 3' λεπτών
    Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε με το Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής, για να το ολοκληρώσουμε, ιδού η συνταγή των 3 λεπτών, με δύο μόνο υλικά. Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup). Πως γίνεται Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι  που έχουμε προθερμάνει στο μάτι της...
  • Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής
    Και μιας και αρχίσαμε με σιρόπι την εβδομάδα, με το Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο, ας συνεχίσουμε, γιατί το θέλει ο καιρός, με τα παγωτά που ξεκινάνε τώρα.  Γρήγορο Σιρόπι Καραμέλας Στιγμής στα μικροκύματα λοιπόν.  Βρήκα την συνταγή αυτή...
  • Γρήγορο Σιρόπι Στιγμής Φράουλα χωρίς βράσιμο
    Φτιάξατε κρέπες, pan-cakes, βάφλες, παγωτό και χρειάζεστε επειγόντως σιρόπι;  Πολύ γρήγορα και χωρίς βράσιμο, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι φράουλας στιγμής, με φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες. Δείτε πως Βάζουμε στο μούλτι μισό κιλό φράουλες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2...
Recent Posts Widget