Ψήνοντας τα Κονσερβαρισμένα Ντοματάκια

Όλοι ξέρουμε τα κονσερβαρισμένα ντοματάκια, που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, όπως ξέρουμε και την διαδρομή τους, από το σούπερ-μάρκετ, στο ντουλάπι της κουζίνας, στην κατσαρόλα. Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος διαβάζουμε στο epicurious.com, που μεταμορφώνει τα απρόσωπα, συχνά υπόξινα ντοματάκια σε σε γλυκές, καραμελωμένες, γευστικές ντομάτες, πανεύκολα.

Βγάζουμε τα ντοματάκια από την κονσέρβα, αφήνοντας μέσα τον χυμό ντομάτας, για μια άλλη χρήση. Κόβουμε στην μέση τα ντοματάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τυχόν μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο κλπ) και τα βάζουμε στον φούρνο, στους 175 βαθμούς, χωρίς να τα πειράζουμε, για περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Όχι μόνο οι ντομάτες είναι γλυκιές, καραμελωμένες και με υπέροχη γεύση ντομάτας, αλλά με τα μυρωδικά που βάλαμε, μπορούμε επίσης εύκολα να τις μετατρέψουμε κατ' ευθείαν σε σάλτσα ντομάτας ή ντοματόσουπα, απλά και μόνο λιώνοντας στο multi τις ντομάτες και προσθέτοντας το ανάλογο νερό ή ζωμό.

Εννοείται ότι οι ψημένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι και στα σάντουιτς, δίνοντας τους άλλο τόνο και γεύση.

Δείτε την συνταγή εδώ: Epicurious - How to roast canned tomatoes

Καλή επιτυχία!

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget