Σαλάτα Λάχανο Coleslaw

Την έχετε σίγουρα δοκιμάσει, πιθανόν στα KFC ή αλλού. Η κλασσική Αμερικάνικη έκδοση για το λάχανο σαλάτα, με την χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση, γίνεται ως εξής:
Ψιλοκόβετε το λάχανο (περίπου μισό λάχανο), τρίβετε 2 καρρότα στον τρίφτη, όχι πολύ ψιλά και ψιλοκόβετε ένα μεγάλο κρεμύδι. Αλατίζετε ελαφρά το λάχανο, το στίβετε λίγο με τα χέρια και ανακατεύετε όλα τα λαχανικά μαζί.

 Ανακατεύετε 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, 3 κουταλιές της σούπας ξύδι, 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, πιπέρι και μισό φλυτζάνι γάλα. Ανακατεύετε την σάλτσα με την σαλάτα και προσθέτετε 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.  Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε κι άλλο αν χρειάζεται.

Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, να τραβήξει τις γεύσεις. Είναι πολύ καλύτερη την επόμενη ημέρα.  Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύδι με λεμόνι.  Πολλοί προσθέτουν και καλαμπόκι ή κομματάκια μήλο.  Συνοδεύει τέλεια τα ψητά, αλλά και τα περισσότερα κρεατικά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα σάντουιτς.

Πλεονέκτημα:  Πολύ δημοφιλής και κατά βάση εύκολη συνταγή κι ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε το λάχανο.  Ετοιμάζεται από πριν και είναι στο ψυγείο διαθέσιμη όταν χρειαστούμε σαλάτα.
--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

2 σχόλια:

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget